Domácí vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka je výborným a rychlým způsobem, jak si připravit svačinu nebo lehký oběd. Je to jednoduchý recept, který si můžete připravit doma s běžnými surovinami a snadno si ho můžete přizpůsobit své chuti. Navíc si můžete také sami upéct domácí chlebík, který bude ideální doplněk k této pomazánce.

domácí vajíčková pomazánka
Zdroj: Jana Jančíková

Co budeme potřebovat:

  • 6 vajec
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • 1 lžíce majonézy
  • 3 nakrájené taveňáky
  • 1 lžička hořčice
  • kousek másla
  • sůl a pepř
  • česnek (volitelně)


Jak budeme postupovat:

1) Uvařte vejce natvrdo. Nechte je vychladnout, oloupejte je a nakrájejte na menší kostky.

2) V míse smíchejte pomazánkové máslo s žloutky a prošlehejte je dohladka.

3) Postupně přidávejte majonézu, taveňáky, hořčici, sůl a pepř. Pokud chcete, přidejte také malou dávku prolisovaného česneku.

4) Nakonec vmíchejte kostky bílků.

5) Podávejte s domácím chlebem nebo toustovým chlebem.

Tip: Chleba si můžete snadno připravit doma – použijte klasický recept na chleba a pečte jej v troubě nebo na pánvi. Chlebík si můžete ozdobit semínky, bylinkami nebo čerstvými rajčaty.