Bramborová hnízda s masovými kuličkami – spojení ingrediencí, které si zamilujete

Vynikající brambory plněné mletým masem podle tohoto receptu oživí váš jídelníček. Je to chutné a syté jídlo, které si připravíte kdykoli z běžně dostupných surovin.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
bramborová hnízda s masovými kuličkami – spojení ingrediencí, které si zamilujete
Zdroj: steaklovers.menu

Bramborová hnízda s masovými kuličkami

Co budeme potřebovat:

Bramborový základ:

  • 800 g brambor
  • 40 g másla
  • 50 g sýra
  • sůl a pepř podle chuti

Bramborová směs:

  • 400 g mletého masa (kuřecí, vepřové nebo kombinace)
  • 1 cibule
  • 100 g sýra
  • 1 vejce
  • sůl, pepř a česnek podle chuti
bramborová hnízda s masovými kuličkami – spojení ingrediencí, které si zamilujete
Zdroj: steaklovers.menu

Jak budeme postupovat:

1. Oloupejte brambory a uvařte je ve slané vodě. Po uvaření je přeceďte a následně pomocí šťouchadla vytvořte hmotu, která je základem pro klasickou bramborovou kaši.

2. Následně do této hmoty vmíchejte máslo, stejně jako sýr a dochuťte solí. Potom můžete nechat při pokojové teplotě chladnout.

3. Když brambory chladnou, připravte maso. Základem bude cibule, kterou nakrájíte na jemné kousky. Potom k ní přidejte maso. Vše promíchejte a ochuťte solí, pepřem a případě i jiným oblíbeným kořením. Potom přidejte ještě vejce, které směs spojí a nastrouhaný sýr. Ještě jednou přepracujte a máte hotovo.

4. Vše potřebné je nachystáno. Do ruky berte vždy kousek těsta, ze kterého vytvarujte kouli. Každá by měla mít pokud možno stejnou velikost.

5. Následně danou kouli lehce stiskněte, díky čemuž vznikne placka, kterou vložíte do pekáče, který můžete vymazat mastí, chcete-li zabránit připalování. Jednotlivá bramborová hnízda se mohou dotýkat.

6. Na každé hnízdo následně dejte také kouli z masa. Velikost by měla podle možnosti odpovídat velikosti vašich hnízd i tomu, kolik porcí chcete celkově připravit.

bramborová hnízda s masovými kuličkami – spojení ingrediencí, které si zamilujete
Zdroj: steaklovers.menu

7. Když jsou přípravné práce za vámi, mohou bramborová hnízda s mletým masem zamířit do trouby. Tu předehřejte na teplotu 200 stupňů Celsia. Při této teplotě vaše jídlo pečte asi 40 minut.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: