Jednoduchý recept na pečené brambory s tymiánem a parmazánem je dnešní recept, který vám nabízíme. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá a určitě si na něm velmi pochutnáte. Neváhejte a jděte do toho!
Co budeme potřebovat:
- 800 g brambory
- 40 g másla (rozpuštěné)
- 2 lžíce olivový olej
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- sušený tymián – podle chuti
- sušená petrželka – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
Na posýpaní:
- parmazán
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Brambory nakrájejte na silné půlměsíce a dejte je do mísy.
2. Přelijte je rozpuštěným máslem a polijte olejem. Dochuťte solí a černým pepřem. Posypejte sušeným tymiánem a sušenou petrželkou a přidejte také sušený česnek.
3. Promíchejte je a položte na plech s pečicím papírem.
4. Pečte 25-30 minut při 200 °C, poté posypejte parmazánem a pečte dalších 10-15 minut při 220 °C v režimu grilování.
5. Pečené brambory můžete podávat s libovolným dresinkem podle chuti nebo je podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu. Je to na vás!
6. Hlavně je podávejte s velkou chutí, radostí a láskou. Nakonec ještě posypejte čerstvou petrželkou.
7. Dobrou chuť!