Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na milka dort s chutným krémem. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 10 vaječných bílků
- 10 lžic cukru
- 160 g pražených mletých lískových oříšků
- 40 g hladké mouky
Krém:
- 10 vaječných žloutků
- 70 g cukru
- 2 vanilkové pudinky
- 800 ml mléka
- 100 g bílé čokolády milka
- 200 g margarínu nebo másla (pokojové teploty)
Šlehačka:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 70 g pražených mletých lískových oříšků
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Žloutky a cukr dejte do mísy a promíchejte mixérem. Přidejte vanilkové pudinky, přilijte 200 ml mléka a vše ještě jednou promíchejte.
2. Do hrnce nalijte 600 ml mléka a přiveďte ho k varu.
3. Když se mléko vaří, přidejte připravené ingredience a vše znovu přiveďte k varu.
4. Uvařený pudinkový krém odstavte z ohně a přidejte kostky bílé čokolády milka.
5. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nalijte horký krém do mísy. Přikryjte ho potravinovou fólií a nechte vychladnout.
6. Těsto: Do mísy dejte bílky, šlehejte je, pak přidejte cukr a dále šlehejte pokud vám nevznikne tuhý bílí sníh.
7. Do vyšlehaného sněhu přidejte pražené mleté lískové oříšky, mouku a promíchejte vidličkou.
8. Připravte si formu o rozměrech 22 x 33 cm.
9. Těsto protřepejte a rozprostřete do formy.
10. Těsto pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.
11. Postup opakujte, abyste získali 2 těsta.
12. Z vychladlého krému odstraňte fólii a promíchejte ho mixérem.
13. Do vychladlého krému přidejte nakrájený margarín nebo máslo a vše ještě jednou dobře promíchejte.
14. Šlehačka: Do další mísy nalijte 500 ml smetany ke šlehání a vyšlehejte ji.
15. Na těsto rozetřete krém, posypte praženými mletými lískovými oříšky a nahoru rozetřete polovinu domácí šlehačky.
16. Na něj položte druhé těsto a postup opakujte.
17. Nakonec posypte lískovými oříšky.
18. Koláč dejte ztuhnout do lednice.
19. Poté ho vyjměte z chladničky a z formy.
20. Podávejte ho s láskou a grácií.