Kakaovo-ořechová buchta k odpolední kávě

Pokud hledáte nápad na křehkou a lahodnou buchtu, mám pro vás skvělý recept na kakaovo-ořechovou buchtu. Stačí vám pár jednoduchých ingrediencí a chvilka času, abyste si mohli užít dokonalou kávovou svačinku. Tak pojďme na to!

kakaovo-ořechová buchta k odpolední kávě
Zdroj: Šárka Scharis Subjáková

Kakaovo-ořechová buchta k odpolední kávě:

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek strouhaných vlašských ořechů
  • 1,5 hrnků mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • cukr na posypání
  • rozteklou hořkou čokoládu na ozdobení

Jak budeme postupovat:

1) Troubu si předehřejeme na 180°C.

2) Smícháme mouku, cukr a strouhané ořechy do misky.

3) Přidáme mléko, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo, kakao a vejce a důkladně promícháme, dokud nedostaneme hladké těsto.

4) Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud není buchta pečená.

5) Hotovou buchtu posypeme cukrem a ozdobíme rozteklou hořkou čokoládou na vaření.

Doporučujeme: Margot buchta – lahodná pochoutka k odpolední kávě

Hotovou buchtu můžete podávat teplou nebo studenou, ideálně k šálku dobré kávy. Dobrou chuť!