Pokud hledáte nápad na křehkou a lahodnou buchtu, mám pro vás skvělý recept na kakaovo-ořechovou buchtu. Stačí vám pár jednoduchých ingrediencí a chvilka času, abyste si mohli užít dokonalou kávovou svačinku. Tak pojďme na to!
Kakaovo-ořechová buchta k odpolední kávě:
Co budeme potřebovat:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek strouhaných vlašských ořechů
- 1,5 hrnků mléka
- 1 prášek do pečiva
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce kakaa
- 2 vejce
- cukr na posypání
- rozteklou hořkou čokoládu na ozdobení
Jak budeme postupovat:
1) Troubu si předehřejeme na 180°C.
2) Smícháme mouku, cukr a strouhané ořechy do misky.
3) Přidáme mléko, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo, kakao a vejce a důkladně promícháme, dokud nedostaneme hladké těsto.
4) Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud není buchta pečená.
5) Hotovou buchtu posypeme cukrem a ozdobíme rozteklou hořkou čokoládou na vaření.
Doporučujeme: Margot buchta – lahodná pochoutka k odpolední kávě
Hotovou buchtu můžete podávat teplou nebo studenou, ideálně k šálku dobré kávy. Dobrou chuť!