Péřová buchta je skvělým dezertem pro všechny milovníky sladkého. Tento recept je poměrně jednoduchý a není potřeba mnoho ingrediencí. Výsledkem je krásně nadýchaná a lahodná buchta s pudinkovou náplní a zakysanou smetanou na vrchu. Navíc, po posypání drcenými sušenkami oreo, má buchta i zajímavou a křupavou texturu.
Tento dezert se hodí na různé příležitosti, jako například na rodinné oslavy, narozeninové párty nebo jako zákusek k odpolední kávě.
Péřová buchta – nadýchaná a lahodná buchta s pudinkovou náplní:
Co budeme potřebovat:
- 200 g hladké mouky
- 200 g moučkového cukru
- 4 vajíčka
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 100 ml oleje
- 3 lžíce vlažné vody
- 2 sáčky pudinku (vanilkového)
- 1 l mléka
- cukr podle chuti
- 400 g zakysané smetany
- skořicový cukr
- sušenky oreo (na posypání)
Jak budeme postupovat:
1) Vajíčka rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme do tuha.
2) Do žloutků postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a cukr. Přidáme olej a vodu a vše promícháme. Na konec vmícháme ušlehané bílky.
3) Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C. Čas pečení nehlídáme a kontrolujeme špejlí.
4) Mezitím si uvaříme pudink z 2 sáčků, 1 litru mléka a cukru podle chuti.
5) Horký pudink vylijeme na hotové syrové těsto a necháme vychladnout.
6) Na tuto vrstvu naneseme zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem.
8) Na vrch posypeme drcenými sušenkami oreo a necháme buchtu ztuhnout v lednici přes noc.
Hotovou Péřovou buchtu podáváme nakrájenou na porce. Dobrou chuť!
Doporučujeme: Litá buchta s pistáciovým pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí