Péřová buchta – nadýchaná a lahodná buchta s pudinkovou náplní

Péřová buchta je skvělým dezertem pro všechny milovníky sladkého. Tento recept je poměrně jednoduchý a není potřeba mnoho ingrediencí. Výsledkem je krásně nadýchaná a lahodná buchta s pudinkovou náplní a zakysanou smetanou na vrchu. Navíc, po posypání drcenými sušenkami oreo, má buchta i zajímavou a křupavou texturu.

Tento dezert se hodí na různé příležitosti, jako například na rodinné oslavy, narozeninové párty nebo jako zákusek k odpolední kávě.

péřová buchta – nadýchaná a lahodná buchta s pudinkovou náplní
Zdroj: Jana Jančíková

Péřová buchta – nadýchaná a lahodná buchta s pudinkovou náplní:

Co budeme potřebovat:

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 vajíčka
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 3 lžíce vlažné vody
  • 2 sáčky pudinku (vanilkového)
  • 1 l mléka
  • cukr podle chuti
  • 400 g zakysané smetany
  • skořicový cukr
  • sušenky oreo (na posypání)


Jak budeme postupovat:

1) Vajíčka rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky ušleháme do tuha.

2) Do žloutků postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a cukr. Přidáme olej a vodu a vše promícháme. Na konec vmícháme ušlehané bílky.

3) Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 190°C. Čas pečení nehlídáme a kontrolujeme špejlí.

4) Mezitím si uvaříme pudink z 2 sáčků, 1 litru mléka a cukru podle chuti.

5) Horký pudink vylijeme na hotové syrové těsto a necháme vychladnout.

6) Na tuto vrstvu naneseme zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem.

8) Na vrch posypeme drcenými sušenkami oreo a necháme buchtu ztuhnout v lednici přes noc.

Hotovou Péřovou buchtu podáváme nakrájenou na porce. Dobrou chuť!

Doporučujeme: Litá buchta s pistáciovým pudinkem, zakysanou smetanou a skořicí