Pokud máte rádi zavařeniny a omáčky, tento recept Vás potěší. Připravte si aromatickou a velmi pikantní rajčatovou omáčku s česnekem a chilli papričkami. Recept je velmi jednoduchý a rychlý. Kromě sklenic nemusíte nic vařit a sterilizovat. Dbejte na to, aby byly suroviny čerstvé, aby omáčka vydržela co nejdéle. Ideální je skladovat ji na chladném místě. Na začátku se nelekejte zápachu octa. Jakmile omáčka vsákne, zmizí! Bon Apetit!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Aromatická pikantní rajčatová omáčka s česnekem a chilli papričkami
Co budeme potřebovat:
- 3 kg dužnatých rajčat (zvažte je až poté, co pustí šťávu, bez ní)
- 150 g česneku (jedna sklenice)
- 100 g chilli papriček (3 kusy)
- 60 g nejodované soli (2,5 polévkové lžíce)
- 200 g cukru (1 sklenice)
- 200 ml 9% octa (jedna sklenice)
Objem použité sklenice je 200 ml. Z těchto surovin získáte 3700 ml pikantní rajčatové omáčky.
Jak budeme postupovat:
1) Rajčata zbavte slupek a nakrájejte je na kousky. Vložte je do mísy a nechte je pustit šťávu.
2) Česnek a chilli papričky protáhněte mlýnkem na maso.
3) Rajčata projdou mlýnkem na maso. Nepřidávejte šťávu, kterou pustí!
4) Všechny nakrájené ingredience vložte do hluboké mísy. Přidejte sůl, cukr a ocet. Velmi dobře promíchejte.
5) Omáčku nechte 2-4 hodiny odležet při pokojové teplotě, nezakrytou.
6) Mezitím důkladně umyjte sklenice a víčka a sterilizujte je způsobem, který vám vyhovuje. Nechte je vychladnout.
7) Rajčatovou omáčku přelijte do připravených sklenic (nebo lahví, jako v našem případě).
8) Sklenice zakryjte sterilizovanými víčky a pevně je uzavřete.
9) Horkou rajčatovou omáčku skladujte na chladném místě.
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!