Milí přátelé, pokud rádi pečete a jste vášnivým pekařem či pekařkou, máme pro vás skvělý recept na extra tuhý banánovo-smetanový krém. Můžete ho použít na plnění a zdobení různých zákusků, koláčů, makronek, dortů a všeho možného. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a zvládne ji každý, i začátečník v pečení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Extra tuhý banánovo-smetanový krém na plnění a zdobení zákusků
Co budeme potřebovat:
- 4 zralé banány / 450 g bez slupky
- 50 g másla
- 50 ml citronové šťávy – 1/2 citronu
- 120 g cukru
- 50 g kukuřičného škrobu
- 3 žloutky
- 300 ml mléka
- 500 ml studené smetany (smetana ke šlehání)
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte a nakrájejte 4 zralé banány na kolečka.
2. Připravte si pánev a přidejte do ní máslo, které máte, trochu ho rozpusťte a přidejte nakrájené banány, občas zamíchejte a nechte 2 minuty vařit.
3. Pak přilijte šťávu z 1/2 citronu a na mírném ohni povařte, poté banány rozmačkejte vidličkou a udělejte z nich banánové pyré.
4. Následně přisypejte cukr – zamíchejte a nechte asi 30 sekund povařit.
5. Potom odstavte z ohně a nasypejte kukuřičný škrob, přidejte 3 žloutky, přilijte mléko – horké nebo studené a zamíchejte.
6. Směs rozmixujte ručním mixérem dohladka a vařte na mírném ohni bez přerušení, dokud dobře nezhoustne.
7. Směs po uvaření přeceďte přes síto, přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice.
8. Studenou smetanu nalijte do mísy a šlehejte 3 minuty do pěkné hladké bílé pěny a poté přidejte k ní po částech vychladlý banánový krém – šlehejte společně.
9. Extra tuhý banánovo-smetanový krém, můžete jsi vyrobit kdykoli a použít k plnění několika druhů zákusků.