Vážení přátelé, krok za krokem vám představíme skvělý recept na sušenkový jahodový dort s jemným krémem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného jahodového dortu ocení všichni.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový jahodový dort s jemným krémem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 1 vejce
- 80 g cukru / 6 lžic
- 25 g kukuřičného škrobu / 2 lžíce
- 480 ml mléka/ 2 šálky
- 20 g másla /1 lžíce
Ostatní:
- 150 g sušenek – ve 2 vrstvách
Jahodová poleva:
- 100 g jahod / 1 šálek (čerstvé nebo mražené)
- 60 ml vody / 4 lžíce
- 80 g cukru / 6 lžic
- 15 g kukuřičný škrob / 1,5 lžíce
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozklepněte do hrnce – rozšlehejte, přisypte cukr – rozšlehejte, kukuřičný škrob – rozšlehejte, přilijte mléko – rozšlehejte.
2. Hrnec položte na sporák a po objevení prvních bublinek vařte 1 minutu, dokud nezhoustne, pak sundejte ze sporáku a přidejte máslo – zamíchejte.
3. Připravte si mísu o rozměrech 16 x 16 cm, rozetřete do ní krém a pěkně na něj naskládejte sušenky, přelijte je krémem a pěkně uhlaďte – postup opakujte a dejte na 1 hodinu do lednice.
4. Čerstvé nebo mražené jahody dejte do hrnce, zalijte vodou, přisypejte cukr, kukuřičný škrob – promíchejte stěrkou.
5. Po objevení prvních bublinek vařte 1 minutu do zhoustnutí a potom jahodovou polevu naneste na krém a pěkně ji rozetřete.
6. Následně dort umístěte na 1 hodinu do lednice, aby ztuhl.
7. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přejeme dobou chuť!