Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!

Vážení přátelé, krok za krokem vám představíme skvělý recept na sušenkový jahodový dort s jemným krémem. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného jahodového dortu ocení všichni.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Sušenkový jahodový dort s jemným krémem - nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

Sušenkový jahodový dort s jemným krémem

Co budeme potřebovat:

Krém:

  • 1 vejce
  • 80 g cukru / 6  lžic
  • 25 g kukuřičného škrobu / 2 lžíce
  • 480 ml mléka/ 2 šálky
  • 20 g másla /1 lžíce

Ostatní:

  • 150 g sušenek – ve 2 vrstvách

Jahodová poleva:

  • 100 g jahod / 1 šálek (čerstvé nebo mražené)
  • 60 ml vody / 4 lžíce
  • 80 g cukru / 6  lžic
  • 15 g kukuřičný škrob / 1,5 lžíce

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozklepněte do hrnce – rozšlehejte, přisypte cukr – rozšlehejte, kukuřičný škrob – rozšlehejte, přilijte mléko – rozšlehejte.

Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

2. Hrnec položte na sporák a po objevení prvních bublinek vařte 1 minutu, dokud nezhoustne, pak sundejte ze sporáku a přidejte máslo – zamíchejte.

Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

3. Připravte si mísu o rozměrech 16 x 16 cm, rozetřete do ní krém a pěkně na něj naskládejte sušenky, přelijte je krémem a pěkně uhlaďte – postup opakujte a dejte na 1 hodinu do lednice.

Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu
Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu
Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

4. Čerstvé nebo mražené jahody dejte do hrnce, zalijte vodou, přisypejte cukr, kukuřičný škrob – promíchejte stěrkou.

Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

5. Po objevení prvních bublinek vařte 1 minutu do zhoustnutí a potom jahodovou polevu naneste na krém a pěkně ji rozetřete.

Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu
Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

6. Následně dort umístěte na 1 hodinu do lednice, aby ztuhl.

7. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.

Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu
Sušenkový jahodový dort s jemným krémem – nebíčko v ústech!
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

Přejeme dobou chuť!

VIDEO NÁVOD: