Lehký koláč s jemným broskvovým krémem

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo horké čokolády, pohodu s rodinou a uspokojte své mlsné jazýčky. Tenhle recept na lehký koláč s jemným broskvovým krémem je tím pravým. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Lehký koláč s jemným meruňkovým krémem - Ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich

Lehký koláč s jemným broskvovým krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 žloutky + 30 g cukru
  • 3 bílky + 90 g cukru
  • 1 špetka soli
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 170 g hladké mouky

Krém:

  • 1 vejce
  • 70 g cukru
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 30 g mouky
  • 500 ml mléka

Broskvový krém:

  • 350 g broskví v sirupu
  • 150 ml vody
  • 60 g cukru
  • 40 g kukuřičného škrobu

Ostatní:

  • mléko – na potíraní cesta
  • broskvový džem – na potíraní cesta

Na zdobení:

  • kokosové lupínky

Jak budeme postupovat:

1. Do 2 misek oddělte bílky od žloutků.

2. Do mísy se žloutky nasypte 30 g cukru a šlehejte dohladka.

Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich

3. Do mísy s bílky nasypte 90 g cukru a přidejte špetku soli – vyšlehejte, poté přidejte šťávu z 1/2 citronu – šlehejte 6-7 minut do krásné bílé pěny a pak do něj vlijte žloutkovou směs – promíchejte metličkou a přisypte ještě prosátou mouku –  společně promíchejte.

Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich
Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich
Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich

4. Připravte si formu na pečení o rozměrech 27×18 cm vyloženou pečicím papírem a nalijte do ní těsto, pěkně ho rozetřete a uhlaďte.

5. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.

6. Do hrnce rozklepněte vejce, nasypte 70 g cukru a přidejte vanilkovou esenci – promíchejte, nasypejte také kukuřičný škrob, muku a přilijte mléko – promíchejte.

Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich

7. Hrnec položte na sporák a krém míchejte, dokud není středně hustý. Pak získaný krém  přikryjte fólií a nechte vychladnout.

Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich
Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich

8. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je těsto upečené, a pokud ano, vyjměte ho z trouby a odstraňte pečicí papír. Měli by jste získat krásně zlatisté cesto.

Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich

9. Upečené těsto rozkrojte na polovinu a potřete mlékem, potom na něho naneste krém a pěkně ho rozetřete.

Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich

10. Připravte si hrnec s vodou a přisypte 60 g cukru, vařte na mírném ohni a přidejte pak rozmixované broskve a také přisypejte kukuřičný škrob – zamíchejte.

Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich

11. Broskvový krém rozetřete na první krém a přikryjte druhou částí těsta, pak povrch potřete broskvovou marmeládou.

Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich

12. Nakonec ozdobte kokosovými lupínky a dejte na 1 hodinu do lednice.

13. Podávejte ho s láskou, radostí a úsměvem na tváří.

Lehký koláč s jemným a broskvovým krémem – ideální k čaji!
Zdroj: Immer Appetitlich

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

YouTube/Lehký koláč s jemným broskvovým krémem