Milí přátelé, nevíte co uvařit k obědu nebo na večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Proto vám krok za krokem představíme skvělý recept na pečené závitky plněné houbovou náplní s bramborovou kaší. Příprava jídla vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené závitky plněné houbovou náplní s bramborovou kaší
Co budeme potřebovat:
Bramborová kaše:
- 3 brambory
- sůl – podle chuti
- 30 g másla
- 100 g mléka
Maso:
- 0,5 – 1 kg vepřového masa – 6 steaků
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Náplň:
- 1 cibule
- 1 zelená paprika
- 6 žampionů
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
Na obalování:
- 3 vejce + 3 lžíce strouhanky
Ostatní:
- rostlinný olej – na smažení
Na zdobení:
- čerstvá petrželka
- čerstvý kopr
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájené brambory na kostičky, vložte je do vroucí osolené vody a vařte je na mírném ohni doměkka.
2. Vepřové maso nakrájejte na 6 stejných steaků, přikryjte je potravinářskou fólií a z obou stran je vyklepejte, posypte solí a pepřem – promasírujte je a položte na talíř na sebe.
3. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a dejte do ní nadrobno nakrájenou cibuli, zelenou papriku a žampiony nakrájené na kostičky – promíchejte a smažte 2 minuty na středním plameni, poté je dochuťte solí a černým pepřem.
4. Uvařenou směs přendejte do mísy a připravené steaky položte na čistou plochu, pak je naplňte směsí a srolujte je do závitků.
5. Mezitím rozklepněte do misky vejce, osolte – vyšlehejte a připravte jsi také strouhanku.
6. Závitky nejprve obalte ve vaječné směsi, poté ve strouhance, vložte je na pánev s rozehřátým olejem, smažte je na středním plameni z obou stran dozlatova a potom je přendejte na talíř.
7. Uvařené brambory sceďte, rozšťouchejte je v míse, přidejte máslo, osolte, přilijte mléko a rozmačkejte je na bramborovou kaši.
8. Pečené závitky plněné s houbovou náplní podávejte s bramborovou kaší, kterou jste si připravil, zdobenou nasekanou čerstvou petrželkou a čerstvým koprem a především je podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
9. Dobrou chuť!