Kuřecí maso na pórku s rýží

Kuřecí maso na pórku s rýží je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s jemně nakrájeným pórkem a aromatickou rýží, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Tento pokrm je navíc velmi snadno připravitelný a skvěle se hodí pro všechny, kteří si chtějí užít vynikající jídlo bez zbytečného stresu a přípravy. Zde je návod, jak si připravit kuřecí maso na pórku s rýží.

kuřecí maso na pórku s rýží
Zdroj: Romana Važanská

Recept na kuřecí maso na pórku s rýží:

Co budeme potřebovat:
  • 3 kuřecí stehna (vykostěná)
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • olej
  • kousek másla
  • 6 malých žampionů
  • 1/2 pórku (část zelené a část bílé)
  • 1 rovná lžička kari
  • 250 ml drůbežího vývaru (nebo vody)
  • 200 ml smetany
  • 1 lžička hladké mouky

Jak budeme postupovat:

1) Na oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená vykostěná stehna. Orestujeme a osolíme a opepříme.
Přidáme nakrájený pórek a žampiony.

2) Chvilku restujeme za stálého míchání a přidáme kari, promícháme a zalijeme vývarem.

3) Pod pokličkou dusíme doměkka. Pak vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou a provaříme.

Přejeme Vám dobrou chuť!