Jak si za hubičku zkrášlit interiér?

Z magazínů o bydlení a interiérovém designu na vás vykukují dokonale vyladěné interiéry, jež vyzařují pohodu a radost. Také byste si přáli, aby byl váš domov unikátní a přívětivě vítal každého návštěvníka? Za řadu krásných interiérových doplňků nemusíte utrácet tisíce korun, chce to jen trochu kreativity a vlastního času.
jak si za hubičku zkrášlit interiér?

Využijte toho, že je hygge styl v kurzu

Pokud máte rádi pocit hřejivého domova, kde nemusí vše vypadat dokonale, ale zaměřujete se spíše na útulnost a pohodu, zkuste se inspirovat dánským hygge stylem. Slovo hygge totiž označuje jednoduše pohodu a interiéry, které jsou vybaveny v tomto stylu mají jen několik základních společných rysů.

Interiér by měl být spíše jednoduchý a zařízený v souladu s přírodou. Barvy by měly být spíše neutrální a jsou povolené různé textury a vrstvení. To vše pak stačí doplnit třeba dekorativním tlumeným osvětlením – třeba jednobarevnými vánočními LED světýlky či jednoduchou stojací lampou.

Díky širokým možnostem, jež hygge styl přináší můžete vdechnout i starším kouskům nový život, stačí je přetřít, obrousit a dát jim třeba i zcela nový význam. Nemusíte se bát sáhnout ani po různých retro kouscích, za kterými můžete vyrazit do malých antikvariátů nebo třeba na bleší trh. Udělejte si z vybavování svého interiéru zábavu!

Jednoduchý industriální styl potěší nejen muže

Vysoké oblibě se v posledních letech těší i industriální styl, který spojuje jednoduché linie přírodních materiálů a kovových prvků. Hravě tak vybudujete obývací stěnu s decentní černou kovovou konstrukcí a několika dřevěnými policemi. Navíc do těchto sestav skvěle zabudujete i nejmodernější hitech technologie.

Dovolit si můžete i vintage nábytek a oprýskaný vzhled. Velmi oblíbené jsou v tomto decentní šedé barvy, které hravě oživíte různými doplňky. Pořiďte si na stěnu v obývacím pokoji třeba starý reklamní poutač nebo decentní osvětlení jen ve formě elektrického kabelu a žárovek a prostor bude působit naprosto dokonale.

Obdobně jako u hygge stylu můžete za zajímavými kousky vyrazit do ulic nebo do online prostředí, kde dnes řada lidí nabízí zajímavé kousky za symbolické částky nebo rovnou za odvoz.

Zkusit můžete i různé swapovací aplikace, kde lidé mění nepotřebné věci za kousky, které si přejí nebo potřebují. Pro mnohé se pak pouhé shánění nových interiérových dekorací stává zábavou, protože inspiraci rozhodně načerpáte, i když nic nekoupíte.

Nezapomeňte svůj domov efektivně ochránit

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli interiérový design, nezapomeňte svůj domov dostatečně ochránit. Je zde mnoho rizik, které mohou vaši domácnost zasáhnout. Běžné pojištění domácnosti pomáhá pokrýt škody živelními katastrofami, výbuchem, požárem, krádeží, vandalismem apod. Nábytek ani běžná elektronika dnes přeci jen neplatí mezi nejlevnější a neštěstí zpravidla neklepe dvakrát.

Abyste našli produkt, který bude vašemu rozpočtu a domácnosti nejlépe pasovat, je vhodné si zkusit srovnání pojištění. Nejenže získáte přehled o cenách nabízených produktů jednotlivých pojišťoven, ale hlavně o výši možného pojistného plnění a často i výlukách, které mohou být poměrně obsáhlé.

Nezapomeňte však na to, že pojištění domácnosti kryje pouze její vybavení. Jestliže chcete ochránit i svůj byt či dům jako budovu, je potřeba se zamyslet nad pojištěním nemovitosti. V případě kombinovaného produktu můžete ušetřit nemalé peníze, s výběrem vám může pomoci třeba kalkulačka pojištění nemovitosti. Ještě před prvním kontaktem s pojišťovacími agenty tak máte představu o ceně, ale i krytých rizicích.