Patříte mezi milovníky perníku? Pokud ano, tak je tento dnešní recept přímo pro Vás. Ukážeme si, jak si jednoduše a rychle připravit vynikající kakaový perník, který si každý zamiluje. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 2 lžíce kakaového prášku
- 2 vejce
- 200 gramů moučkového cukru
- 50 gramů másla
- 2 lžíce medu
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 400 gramů polohrubé mouky
Na vanilkový krém:
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 600 mililitrů mléka
- 250 gramů másla
- 200 gramů moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Na čokoládovou poleva:
- 100 gramů hořké čokolády
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Jak budeme postupovat:
1) Do mísy vsypeme kakaový prášek a smícháme ho s vejci, moučkovým cukrem, medem, rozpuštěným vychladlým máslem a kypřicím práškem.
2) V další fázi vsypeme i polohrubou mouku a vypracujeme polotekuté těsto bez hrudek. Vezmeme tři menší plechy a vysteleme je pečícím papírem. Na každé pak vlijeme třetinu kakaového těsta a dáme postupně péct do trouby na 8 až 10 minut při 180°C.
3) Upečené korpusy necháme vychladnout a mezitím si připravíme vanilkový krém.
4) V kastrůlku si klasicky uvaříme pudink. Mléko přivedeme k varu, osladíme cukrem a poté do něj vlijeme asi 200 ml pudinku rozmíchaného v mléce.
5) Vaříme při stálém míchání do zhoustnutí. Hotový pudink ještě ochutíme vanilkovým cukrem a vložíme do něj máslo, které rozmixujeme. Krém necháme vychladnout.
6) Na spodní korpus navrstvíme dostatečné množství náplně a přiklopíme druhým korpusem. Potom opět opakujeme s posledním těstem. Povrch zákusku přelijeme čokoládovou polevou z oleje a rozpuštěné hořké čokolády.
7) Necháme vychladit v lednici a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept na kakaový perník s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou skvělý recept na jablečný koláč.