V dnešním článku si ukážeme úžasnou karamelovou bábovku s krémem, kterou si zamiluje úplně každý. Její příprava je velice jednoduchá a rychlá, proto ji zvládni upéct i úplný začátečník. Připravte ji co nejdříve svým známým. Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
na karamel:
- 1 šálek kr. cukru
na krém:
- 1 plechovku kondenzovaného mléka slazeného
- 3 vejce
- 300 ml mléka
na těsto:
- 1 střední mrkev
- 1/2 šálku oleje
- 1/2 šálku cukru
- 2 celá vejce
Dále do těsta:
- 1 šálek pšeničné mouky
- ½ lžíce prášku do pečiva
Jak budeme postupovat:
1) Do formy na bábovku nasypme cukr a necháme ho rozpustit. Potom rozpuštěnou směsí – karamelem potřeme i boky formy.
2) Do mixéru nalijeme kondenzované mléko, vejce a mléko – mixujeme asi po dobu 2 minut.
3) Směs nalijeme na karamelovou hmotu.
4) Připravíme si mrkvovou náplň / polevu.
5) Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme vejce, cukr, olej a rozmixujeme
5) Bábovkovou formu vložíme do větší mísy a do mísy nalijeme vodu.
6) Formu přikryjeme pokličkou nebo alobalem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.
7) Necháme mírně vychladnout, obrátíme a vyklopíme z formy.
VIDEO NÁVOD:
Zdroj receptu: top cozinha