Domů Recepty Vyzkoušejte jahodový sen! Chutný cheesecake s mascarpone a jahodovou omáčkou

Vyzkoušejte jahodový sen! Chutný cheesecake s mascarpone a jahodovou omáčkou

Co může být lepšího než dort plný jahodové chuti, který Vám připomene letní chvíle? Přinášíme Vám recept na sladký cheesecake z mascarpone s jahodovou omáčkou. Krásně barevný dort je to, co potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i oči. Připravte si ho společně s námi, jahůdkový sen.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Tvarohový koláč s jahodovou omáčkou
Zdroj: iStockphoto

Krémový cheesecake s jahodovou omáčkou:

Co budeme potřebovat:

Na korpus:

  • 200 g máslových sušenek
  • 70 g másla
  • 1 lžíce javorového sirupu

Náplň:

  • 500 g Mascarpone
  • 200 g moučkového cukru
  • 2 KL vanilkový extrakt
  • 3 PL hladká mouka
  • 600 g zakysaná smetana 16 %
  • 3 ks vejce (L)

Jahodová omáčka:

  • 300 g jahod
  • 1 dl vody
  • 100 g krystalového cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravte omáčku. Jahody vložte do hlubokého hrnce a spolu s vodou a cukrem je přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte asi 5 minut probublávat.

2) Poté směs rozmixujte ponorným mixérem (můžete použít i klasický koktejlový mixér) a přeceďte přes síto. Nechte vychladnout.

3) Předehřejte troubu na 160 °C. Dno dortové formy (o průměru 26 cm) vyložte pečicím papírem.

4) Sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu nebo válečkem na těsto a v míse je smíchejte s rozpuštěným máslem a javorovým sirupem. Mokré sušenky vyrovnejte na dno formy a rukama je přitlačte.

5) Všechno dohromady vyšlehejte v tomto pořadí: mascarpone, cukr, mouka, zakysaná smetana a vanilkový extrakt. Nakonec při nízkých otáčkách přidejte jedno po druhém vejce a znovu dobře vyšlehejte.

6) Krém nalijte do korpusu na sušenky a lžící (5-7 lžiček) rozetřete po povrchu omáčku v řadách nebo kruzích. Pomocí špejle nebo špičky nože pak vytvořte ozdobu tak, že omáčku nakreslíte na povrch dortu. Zbylou omáčku uložte do chladničky a použijte ji při podávání.

7) Dort pečte 30 minut.

8) Po upečení nechte zcela vychladnout a uložte do chladničky, nejlépe přes noc.

9) Při podávání přelijte každý rozkrojený trojúhelník dortu studenou nebo ohřátou omáčkou.

Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť plnou jahod!