Vážení přátelé, dnešní recept, který vám nabízíme, je skvělý domácí kuřecí salám na dva způsoby. Určitě si na nich pochutnáte a uvidíte, že už žádnou nebudete kupovat v obchodech!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí kuřecí salám na dva způsoby – pečená salám + vařená papriková salám
Co budeme potřebovat:
Dvojitá verze: pečená domácí salám + vařená domácí papriková salám:
- 8 kuřecí stehna
- 1 litr vody
- 1 kg kuřecích filetů
- 1 lžička soli
- černý pepř – podle chuti
- 2 stroužky česneku
- 160 ml vařeného vývaru
- mletá červená paprika – podle chuti – (vařená salám)
Jak budeme postupovat:
1. První verze – Pečená domácí salám: Oddělte 8 kuřecích stehen od kostí a kůže. Kosti a kůži nevyhazujte, jsou potřebné pro vývar.
2. Vložte je do hrnce, zalijte vodou a vařte na mírném ohni, a když se uvaří, vařte ještě 30 minut. Když je vývar uvařený, stáhněte ho z ohně a nechte vychladnout.
3. Kuřecí stehna nakrájejte nadrobno a vložte do mísy a totéž udělejte s kuřecími filety, které přidejte k nadrobno nakrájeným stehnům. Dochuťte solí, černým pepřem a přidejte prolisovaný česnek, zalijte vývarem a rukama promíchejte. Přikryjte potravinovou fólií a dejte na 5-6 hodin nebo přes noc do chladničky.
4. Poté si připravte fólii a položte na ni jednu část masové směsi. Srolujte do ruličky, konce zajistěte provázkem a celý salám upevněte provázkem do tvaru kostky, aby se nerozpadla.
5. Pečte 1 hodinu v troubě předehřáté na 180 °C.
6. Po uplynutí této doby zkontrolujte, zda je salám upečená, a pokud ano, vyjměte z trouby a položte na talíř, aby vychladla.
7. Druhá verze – Vařená domácí papriková salám: Na fólii nasypejte mletou červenou papriku, položte na ni druhou část masové směsi. Srolujte do ruličky, konce zajistěte provázkem a celý salám upevněte do tvaru kostky, aby se nerozpadla.
8. Položte ji do hrnce a zalijte vodou, vařte a po uvaření vařte ještě 1 hodinu, poté ji dejte do misky s vlažnou vodou a nechte vychladnout.
9. Podávejte je skvělou chutí a grácií.
10. Dobrou chuť!