Kuřecí křídla lze připravit mnoha způsoby. Přinášíme Vám vyzkoušený a osvědčený recept na křupavá a šťavnatá kuřecí křídla se sójovou omáčkou a medem, která jsou zároveň i křehká. Můžete je udit, smažit, vařit, ale nejchutnější variantou je péct je. Tato marinovaná pochoutka je velmi oblíbená i u dětí, určitě s ní zabodujete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Marinovaná křupavá kuřecí křídla:
Co budeme potřebovat:
- 1 kg kuřecích křídel
- 6 lžic sójové omáčky
- 3 lžíce medu
- 1 lžička sladké papriky
- chilli papričky – podle chuti (nepovinné)
Jak budeme postupovat:
1) Křídla omyjte a trochu osušte papírovými utěrkami. Rozkrojte je na 3 části (ve spojích). Špičky by se neměly používat, protože se při vaření spálí (jsou tvořeny pouze kostí a kůží). Na vnitřní straně každého dílu křídla udělejte 1-2 řezy.
2) Křídla vložte do hluboké mísy.
3) Smíchejte sójovou omáčku, med a papriku. Pokud chcete, můžete přidat trochu chilli papriky. Promíchejte.
4) Křídla přelijte marinádou. Míchejte.
5) Zakryjte mísu potravinovou fólií a dejte do chladničky. Křídla nechte marinovat alespoň 3 hodiny. Čím déle se marinují, tím jsou chutnější. Během tohoto procesu je můžete pravidelně míchat.
6) Křídla přeneste na lehce naolejovaný plech.
7) Kuřecí křídla pečte 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po prvních 20 minutách pečení je otočte na druhou stranu.
8) Upečená, měkká, jemná a šťavnatá kuřecí křídla přendejte na talíř. Podávejte je s omáčkou, kterou máte rádi!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!