Pochoutka k obědu! Zdravý candát s pečenými bramborami a tymiánem

Jak lépe dosáhnout zdravějšího a silnějšího těla než kvalitní stravou? Dnes jsme tu opět pro Vás s fit obědem, který Vás zasytí. Připravte si pečeného candáta s tymiánem a olivovým olejem. Můžete přidat i pár kapek citronové šťávy a jako přílohu doporučujeme brambory. Už cítíme tu vůni, pojďme si společně připravit tento recept.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pochoutka k obědu! Zdravý candát s pečenými bramborami a tymiánem
Zdroj: iStockphoto

Candát s pečenými bramborami a tymiánem

Co budeme potřebovat:
  • 4 ks filetů candáta s kůží
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 700 g nových brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 ks citronu

Jak budeme postupovat:

1) Rybu osušte a odstraňte kosti.

2) Každý filet potřete trochou olivového oleje, lehce osolte a opepřete a přidejte lístky tymiánu. Nechte je marinovat alespoň 30 minut.

3) Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Vložte je do osolené vody a vařte téměř do měkka.

4) Brambory slijte a osmažte je na pánvi s trochou olivového oleje do křupava.

5) Na jiné pánvi pomalu rozehřejte olej, osušte filé, vyjměte bylinky (jinak tymián zhnědne) a osmažte je kůží dolů se stroužky česneku. Po několika minutách, až kůže zhnědne, rybu otočte a krátce opečte.

6) Rybu podávejte s bramborami a lehce pokapejte citronovou šťávou.

Tip pro Vás:

Na ozdobu můžete použít čerstvé bylinky.

Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!