Připravte si doma! Extra sladký domácí čokoládový likér z hořké čokolády a rumu

Velikonoční svátky jsou před námi a s nimi i příprava jídla a pití. Dnes jsme pro Vás připravili recept, který Vás doslova opije, a zároveň zahřeje. Řeč je o tradičním domácím čokoládovém likéru z hořké čokolády a rumu. Kromě krásné čokoládové barvy Vás překvapí i jeho sladká a jemná chuť. Pojďme se do něj ponořit. Tento domácí likér si zaručeně zamilují všichni dospělí čokoholici.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí čokoládový likér z hořké čokolády a rumu

Co budeme potřebovat:

Složení:

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 200 g hořké čokolády
  • 400 ml rumu
  • 100 g hnědého cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 ks žloutku

Jak budeme postupovat:

Příprava:

1) Kondenzované mléko, žloutky, čokoládu, med, hnědý cukr a vanilkový cukr dejte do hrnce. Vše za stálého míchání zahřívejte, dokud se vše nespojí a nezačne houstnout.

2) Směs přiveďte k varu a poté ji stáhněte z ohně. Poté za stálého míchání pomalu přidávejte rum.

3) Horký likér přelijte do láhve a nechte ho několik dní odstát.

4) Takto připravený čokoládový likér je připraven k pití.

Na zdraví, přátelé!