Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku s netradiční sladkou omáčkou

Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Připravili jsme pro Vás recept na chutnou rolku z vepřového bůčku, kterou nikdo nepohrdne. Příprava je velmi jednoduchá, ale je třeba dbát na dobu pečení, aby bylo maso po upečení stále šťavnaté. K vykouzlení lahodného pohoštění pro své blízké budete potřebovat jen několik málo ingrediencí. Pusťte se do přípravy!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

Rolka z vepřového bůčku se sladkou omáčkou

Co budeme potřebovat:

  • 3 kg vepřového bůčku
  • 40 g soli
  • 10 g koření
  • jeden stroužek česneku
  • jedna špetka hořčice
  • 3 polévkové lžíce omáčky z granátového jablka (nebo jiné ovocné omáčky)

Jak budeme postupovat:

1) Očistěte vepřový bůček od kůže. Omyjte je a osušte papírovými utěrkami.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

2) Pak ho postupně krájejte nožem a otvírejte jako knihu, abyste z něj vytvořili dlouhou a tenčí placičku.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Z vepřového bůčku odstraňte kůži.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Poté ji přikryjte potravinovou fólií a trochu do ní bouchněte paličkou na maso – z obou stran.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Položte ji na stůl slaninou dolů, protože by měla dosahovat až k povrchu rolády a zcela ji zakrýt.

6) Na jednu stranu kousku masa rozetřete sůl, koření a česnek prolisovaný lisem na česnek – tato strana bude směřovat dovnitř rolády.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu
Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Maso srolujte do tvaru rolády a každý záhyb potřete omáčkou z granátového jablka smíchanou s hořčicí.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu
Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

8) Povrch rolády potřete hořčičnou omáčkou z granátového jablka.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

9) Rolku upevněte potravinářským provázkem.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

10) Zabalte do fólie nebo sáčku na pečení. Položte je na plech a nechte 2 hodiny marinovat.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu
Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

11) Poté pečte 20 minut v troubě předehřáté na 220 °C. Poté snižte teplotu na 120 °C a pokračujte v pečení po dobu 2,5 hodiny. Pokud budete roládu připravovat z menšího kusu masa, snižte teplotu pečení: např. 1,5 hodiny na 1 kg masa.

12) Vyjměte roládu z trouby a odstraňte z povrchu alobal. Potřete omáčkou z granátového jablka smíchanou s hořčicí.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu
Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

13) Pečte dalších 10 minut při teplotě 200 °C, aby zhnědly.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

14) Horkou roládu můžete podávat s přílohou, kterou máte rádi. Pokud ji však chcete podávat jako studený předkrm, přikryjte ji talířem nebo prkénkem a zatěžkejte ji asi 2 kg. Nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu a na několik hodin ho uložte do chladničky.

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

15) Roládu nakrájejte na plátky a s velkou chutí podávejte!

Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu
Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu
Osvědčený recept! Chutná rolka z vepřového bůčku
Zdroj: Retete-usoare.eu

Přejeme vám a vašim blízkým dobré jídlo!