Rozmazlujte se čokoládou! Extra krémový čokoládový cheesecake

Nechte se unést čokoládovou vlnou, která Vás rozhodně nezklame. Dnes jsme si pro Vás připravili lahodný, extra krémový nepečený čokoládový cheesecake, který Vás uchvátí svou krémovostí a chutí natolik, že si ho budete chtít připravovat stále. Zamilujete si ho ze dvou prostých důvodů – jeho příprava zabere jen pár minut a rozhodně se nepřipálí – je totiž nepečený! Pojďme se do toho společně pustit!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Rozmazlujte se čokoládou! Extra krémový čokoládový cheesecake
Zdroj: iStockphoto

Nepečený čokoládový cheesecake:

Co budeme potřebovat:

Na korpus: 

  • 200 g máslových sušenek
  • 2 lžíce jemných ovesných vloček
  • 125 g másla
  • 1,5 lžíce kakaa

Náplň:

  • 250 g jemný tvaroh
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 300 g hořká čokoláda

Poleva:

  • 100 g čokoláda
  • 50 ml smetana ke šlehání
  • 1 PL máslo
  • kakao a strouhaná čokoláda na posypání

Jak budeme postupovat:

1) Sušenky rozdrťte a smíchejte s ovesnými vločkami. Do směsi přidejte rozpuštěné máslo a kakao.

2) Sušenkovou směs natlačte do dortové formy, kterou jste předtím vyložili potravinovou fólií. Prozatím je uložte do chladničky.

3) Na náplň rozpusťte čokoládu na mírném ohni. Smíchejte tvaroh s mascarpone a přidejte smetanu ke šlehání. Pak přidejte mírně vychlazenou čokoládu a dobře promíchejte.

4) Vyjměte korpus z lednice a rozetřete na něj náplň. Vraťte je prozatím do lednice.

5) Na polevu rozpusťte čokoládu se smetanou ke šlehání a máslem. Nechte mírně vychladnout.

6) Poté cheesecake potřete polevou. Než začnete podávat, posypte ho kakaovým práškem a strouhanou čokoládou.

7) Krémový čokoládový cheesecake je připraven k podávání.

Tip pro Vás:

Těsně před podáváním posypte cheesecake kakaovým práškem.

Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!