Přijdou k vám na večeři milovníci těstovin a mořských plodů? Chtěli byste jim připravit chutné těstoviny? Tento recept na těstoviny s mořskými plody v jemné omáčce vás jistě nezklame.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Těstoviny s mořskými plody v jemné omáčce
Co budeme potřebovat:
- 1 cibule
- 200 g těstovin
- sůl – podle chuti
- rostlinný olej – na smažení
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 100 ml bílého vína
- 300 ml nakrájených rajčat
- svazek petrželky
- 450 g mořských plodů
- černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Těstoviny vložte do vroucí osolené vody. Uvařte je al dente.

2. Na pánev dejte rostlinný olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Smažte 2 minuty.
3. Česnek rozmačkejte a nakrájejte nadrobno. Chilli také nakrájejte nadrobno. K osmažené cibuli na pánvi přidejte chilli papričku a česnek a vařte 2 minuty.


4. Přidejte nakrájená rajčata a vařte 5-7 minut. Míchejte vařečkou.
5. Poté přidejte mořské plody a nasekanou petrželku a vařte 2-3 minuty. Osolte, opepřete a dobře promíchejte.

6. Do omáčky přidejte vroucí osolenou vodu a promíchejte. Uvařené těstoviny vyklopte do omáčky a dobře promíchejte.


7. Nakonec ozdobte petrželkou a podávejte.

Přejeme dobrou chuť!