Nepečený jahodový cheesecake s mascarpone – rychlý recept na výborný dezert

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nepečený jahodový cheesecake s mascarpone. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného dortu ocení všichni. Svěží, studený a krásně barevný dort, který je stejně lehký, jako vypadá.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Nepečený jahodový cheesecake
Zdroj: iStockphoto

Nepečený jahodový cheesecake s mascarpone

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g másla
  • 1 lžíce javorového sirupu

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 200 g bílé čokolády
  • 100 g moučkového cukru

Zdobení:

  • 250 g jahod (čerstvé nebo mražené)
  • 1 balení červeného dortového želé

Jak budeme postupovat:

1. Sušenky rozdrťte na prášek pomocí mlýnku, válečkem nebo v mixéru. V míse smíchejte sušenky s rozpuštěným máslem a javorovým sirupem. Těstem vyložte dno dortové formy a dejte do chladničky.

2. Na krém vyšlehejte šlehačku a uložte ji do chladničky. Poté vyšlehejte mascarpone, cukr, rozpuštěnou a vychladlou čokoládu v následujícím pořadí. Do směsi jemně vmíchejte šlehačku a poté ji navrstvěte na korpus. Opět uložte do chladničky na nejméně dvě hodiny.

3. Připravte červené dortové želé podle návodu na obalu a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu. Jahody omyjte a podélně rozpulte. Položte je na povrch dortu řeznou hranou nahoru a přelijte je vlažným želé. Nechte je hodinu v chladu.

4. Podávejte ho s velkou chutí a radostí.

Přejeme dobrou chuť!