Nejchutnější zapečený lilek se zeleninou, mletým masem a sýrem – bez smažení!

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nejchutnější zapečený lilek se zeleninou, mletým masem a sýrem – bez smažení! Příprava jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou a sýrem – bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose

Zapečený lilek se zeleninou, mletým masem a sýrem bez smažení!

Co budeme potřebovat:

  • 2 lilky

Směs na potíraní:

  • 30 ml olivového oleje
  • sůl – podle chuti
  • 1 lžička česnekový prášek
  • 1 lžička černý pepř
  • 1 lžička mleté sladké paprika
  • 1 lžička sušeného oregana

Omáčka:

  • 1 cibule
  • olivový olej – na smažení
  • 2 barevné sladké papriky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 300 g mleté maso
  • mletá červená sladká paprika – podle chuti
  • 8 g sušeného zázvoru
  • 7 g kmínu
  • 2 lžíce koriandru
  • svazek petrželky – podle chuti
  • 250 g rajčatový protlak
  • 150 ml vody

Ostatní:

  • 150 g mozzarella
  • 60 g parmezán
  • sušené oregano – podle  chuti

Jak budeme postupovat:

1. Lilek nakrájejte na silnější plátky a olej nalijte do mísy, přidejte sůl, česnekový prášek, černý pepř, mletou sladkou papriku, sušené oregano a promíchejte štětcem.

Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou, mletým masem a sýrem - bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose

2. Směsí potřete lilky z obou stran, položené vedle sebe na pečicím papíru na plechu.

Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou, mletým masem a sýrem - bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose

3. Pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.

4. Připravte si pánev s olivovým olejem a vsypte do ní nadrobno nakrájenou cibuli. Na mírném ohni ji 2 minuty restujte a přidejte na kostičky nakrájenou barevnou papriku – míchejte. Osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek, mleté maso a během vaření míchejte. Pak přisypte mletou červenou sladkou papriku, sušený zázvor, kmín, koriandr – míchejte.

Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou, mletým masem a sýrem - bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose
Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou, mletým masem a sýrem - bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose
Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou, mletým masem a sýrem - bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose
Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou, mletým masem a sýrem - bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose

5. Dále posypejte čerstvou petrželkou, přidejte rajčatový protlak, zalijte vodou, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni 10 minut.

Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou, mletým masem a sýrem - bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose

6. Na upečený lilek rozetřete omáčku a nasypte strouhaný sýr mozzarella, parmazán, sušené oregano, poté naneste druhý lilek a postup opakujte.

Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou, mletým masem a sýrem - bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose
Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou, mletým masem a sýrem - bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose

7. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.

8. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou lilky upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.

9. Podávejte je s láskou a s velkou chutí.

Nejchutnější zapečené baklažány se zeleninou, mletým masem a sýrem - bez smažení!
Zdroj: Ricette Sfiziose

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO  NÁVOD: