Jemný arašídový cheesecake, který zvládnou i začátečníci

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na jemný arašídový cheesecake je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Lehce osolené arašídy korunují krémový dort, jehož jádro tvoří křupavé arašídové máslo.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Arašídový tvarohový koláč
Zdroj: iStockphoto

Jemný arašídový cheesecake

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 200 g máslových sušenek
  • 80 g másla
  • 1 lžíce javorového sirupu

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 150 g arašídového másla (křupavé – s kousky arašídů)
  • 150 g moučkového cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 600 ml zakysané smetany
  • 2 lžíce vanilkového extraktu
  • 3 vejce
  • 1 hrst solených pražených arašídů

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 160 °C.

2. Dno dortové formy – průměr 26 cm vyložte pečicím papírem.

3. Sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu nebo válečkem na těsto a smíchejte je v míse s rozpuštěným máslem a javorovým sirupem. Vlhké sušenky vyrovnejte na dno formy a rukama je přitlačte.

4. Vše postupně vyšlehejte v tomto pořadí: Mascarpone, arašídové máslo, cukr, mouka, zakysaná smetana a vanilkový extrakt.

5. Nakonec při nízkých otáčkách přidejte jedno po druhém vejce a znovu dobře vyšlehejte.

6. Krém nalijte do formy na sušenky a pečte 35 až 40 minut. Po upečení je nechte zcela vychladnout, posypte praženými arašídy a dejte do chladničky, ideálně přes noc.

7. Arašídový cheesecake podávejte s láskou a velkou chutí.

Přejeme dobrou chuť!