Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kuřecí křidélka glazovaná medovým česnekem. Příprava křidélek je rychlá a snadná, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Jsou vynikající, lahodné, křupavé a neodolatelné. Nebíčko na talíři!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí křidélka glazovaná medovým česnekem
Co budeme potřebovat:
- 2 kg kuřecích křídel
- 2 lžíce olivového oleje
- 1,5 lžičky česnekového prášku
- 1,5 lžičky mleté červené papriky
- 1 lžička soli
- černý pepř – podle chuti
Glazura:
- 4 stroužky česneku
- 100 ml kuřecího vývaru (nebo vody)
- 80-100 g medu
- 50 ml sójové omáčky
- 1 lžíce vinného octa (nebo jiného octa)
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1/4 lžičky chilli vloček
- 1/2 lžičky strouhaného zázvoru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí křídla rozřízněte na 2 části a odstraňte konce křídel, pokud jsou přítomné. Položte je do mísy a pokapejte olivovým olejem.
2. Do mísy nasypejte česnekový prášek, mletou červenou papriku, sůl, černý pepř a dobře promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
3. Poté kuřecí křídla posypte směsí koření a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
4. Pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 220 °C.
5. Česnek rozmačkejte, nasekejte na drobno a vložte do hrnce. Přilijte kuřecí vývar nebo vodu, přidejte med, sójovou omáčku, vinný nebo jiný ocet, sezamový olej, chilli vločky, nastrouhaný zázvor a kukuřičný škrob. Míchejte dohladka a vařte na mírném ohni 2-5 minut a přiveďte k varu.
6. Po 20 minutách křidélka otočte a pečte dalších 10 minut při 220 °C.
7. Poté potřete obě strany kuřecích křídel glazurou a pečte dalších 5-6 minut.
8. Po 5 minutách zapněte troubu – gril na maximum a křídla znovu potřete glazurou.
9. Pečte v horní části trouby ještě 3-5 minut a dávejte pozor na křídla, aby se nepřipálila!
10. Lahodná křidélka s medovo-česnekovou polevou jsou hotová.
11. Můžete si také k nim vybrat libovolnou přílohu podle svého výběru, anebo nějaký domácí dresink, který máte nejradši.
12. Podávejte je s láskou, velkou chutí a grácií.
13. Dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD!
https://www.youtube.com/watch?v=v3zMLfiftkU