Šťavnaté cuketové čokoládové muffiny (bez mouky) – zmizí dřív, než stihnou vychladnout!

Tucet malých pokladů, které zmizí dřív, než stihnou vychladnout. Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na šťavnaté cuketové čokoládové muffiny (bez mouky). Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Šťavnaté cuketové čokoládové muffiny (bez mouky)
Zdroj: iStockphoto

Cuketové čokoládové muffiny (bez mouky)

Co budeme potřebovat:

  • 100 g arašídového másla (v jemné konzistenci)
  • 1 zralý banán
  • 1 vejce (L)
  • 80 g medu
  • 30 g kakaa
  • 2 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 menší cukety
  • 1 hrst nasekaných mandlí
  • 100 g čokoládových lupínků (čokolády)

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na 12 muffinů vymažte olejem nebo použijte košíčky na muffiny či nastříhaný pečicí papír a vyložte jím plech. Cukety omyjte (neloupejte), rozkrojte, odstraňte semínka, nastrouhejte na jemno a vymačkejte co nejvíce šťávy. Mandle a čokoládu nakrájejte na malé kousky.

2. Ve velké míse rozmačkejte banán vidličkou. Přidejte arašídové máslo, vejce a med. Dobře promíchejte. Pak postupně přidejte kakao, chia, vanilkový extrakt a sodu. Nakonec vmíchejte cuketu, mandle a čokoládu.

3. Lžící dejte těsto do formy a pečte asi 20 minut.

4. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda jsou muffiny upečené, a pokud ano, vyjměte formu z trouby.

5. Podávejte je s láskou, skvělou chutí a dobrým pocitem z toho, jak se vám to podařilo.

Přejeme dobrou chuť!