Dnes si společně přichystáme nepečený, jahodový zákusek se smetanovým krémem a piškoty! Příprava této dobroty je díky přiloženému foto receptu velice snadná a časově nenáročná.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento jahodový dezert se smetanovým krémem a piškoty!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento jablečný koláč!
Výborný recept na jahodový koláč:
Co budeme potřebovat:
- 100 ml mléka
- dlouhé piškoty
- smetana ke šlehání
- 50 g cukru
- 150 g jahod
- 150 g jahod (na sirup)
- 50 g cukru (na sirup)
- 50 ml vody
- 20 g škrobu
Jak postupovat:
1) Piškoty si namočíme v mléce a naskládáme do fromy.
2) Vyšleháme si smetanu s cukrem.
3) Přidáme kousky jahod a promícháme.
4) Krém rozetřeme na piškoty a poté jej umístíme na 30 minut do lednice.
5) Mezitím si připravíme polevu. 150 g jahod si rozmixujeme s vodou a cukrem.
6) Nalijeme na pánev a přidáme škrob. Na mírném plamenu chvilku povaříme.
7) Vychladlí sirup naneseme na smetanový krém a rozetřeme.
8) Nakonec umístíme na 2 hodiny do lednice.