Italský jablečný koláč pro zaneprázdněné – rychlá příprava a úžasná chuť

Pokud se k Vám blíží návštěva a Vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro Vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si totiž, jak si připravit vynikající italský jablečný koláč pro zaneprázdněné. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
italský jablečný koláč pro zaneprázdněné – rychlá příprava a úžasná chuť
Zdroj:
Очень Вкусно!

Italský jablečný koláč

Co budeme potřebovat:

  • 2 – 3 žloutky
  • 100 g cukru (+3 PL na posypání)
  • 25 g másla (+ 25 g na polití)
  • 125 ml mléka
  • 1/3 ČL soli
  • vanilkový cukr
  • 180 g hladké mouky
  • 1,5 ČL prášku do pečiva
  • 2–3 jablka
  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1) Žloutky si dáme do mísy spolu s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, kypřicí prášek do pečiva, vanilkový cukr, sůl a mouku. Znovu důkladně vyšleháme.

2) Formu si vysteleme pečícím papírem, těsto rovnoměrně nalijeme a vyhladíme.

italský jablečný koláč pro zaneprázdněné – rychlá příprava a úžasná chuť
Zdroj:
Очень Вкусно!
Těsto vypracujeme pomocí metličky.
Těsto vypracujeme pomocí metličky.                                                       Zdroj:
Очень Вкусно!

3) Jablka si omyjeme, očistíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na středně hrubé plátky. Položíme je rovnoměrně vedle sebe na těsto.

Jablka navrstvíme těsně vedle sebe.
Jablka navrstvíme těsně vedle sebe.                                                        Zdroj:
Очень Вкусно!

4) Vrch koláče polijeme rozpuštěným máslem a posypeme krystalovým cukrem.

5) Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 30-35 minut

Hotový jablečný koláč i itálie si zamilujete. 
Hotový jablečný koláč i itálie si zamilujete.                                               Zdroj:
Очень Вкусно!

Přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: