Pokud se k Vám blíží návštěva a Vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro Vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si totiž, jak si připravit vynikající italský jablečný koláč pro zaneprázdněné. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Italský jablečný koláč
Co budeme potřebovat:
- 2 – 3 žloutky
- 100 g cukru (+3 PL na posypání)
- 25 g másla (+ 25 g na polití)
- 125 ml mléka
- 1/3 ČL soli
- vanilkový cukr
- 180 g hladké mouky
- 1,5 ČL prášku do pečiva
- 2–3 jablka
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1) Žloutky si dáme do mísy spolu s cukrem a vyšleháme do pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, kypřicí prášek do pečiva, vanilkový cukr, sůl a mouku. Znovu důkladně vyšleháme.
2) Formu si vysteleme pečícím papírem, těsto rovnoměrně nalijeme a vyhladíme.
3) Jablka si omyjeme, očistíme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na středně hrubé plátky. Položíme je rovnoměrně vedle sebe na těsto.
4) Vrch koláče polijeme rozpuštěným máslem a posypeme krystalovým cukrem.
5) Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 30-35 minut
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tento recept na italský jablečný koláč pro zaneprázdněné s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají. Můžete také navštívit náš další článek, kde naleznete dvoubarevné řezy.