Jestliže potřebujete zpestřit svůj jídelníček a vyzkoušet něco nového, rozhodně Vám doporučujeme okusit recept na tyto neodolatelné sladké pečené batáty s parmazánem a kořením. Batáty, které obsahují řadu látek prospěšné našemu zdraví, jsou velmi výživné a existuje řada receptů, jak si je připravit.
Vyzkoušejte tuto zajímavou alternativu klasických brambor. Tyto kořeněné batáty s parmazánem jsou vynikajícím pokrmem a jejich zpracování je velice snadné. Pojďme se podívat na to, jak docílit výsledné lahodné chuti.
Pečené batáty s parmazánem a kořením
Co budeme potřebovat:
- 3 šálky nakrájených batátů na kostky
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1/4 šálku strouhaného parmazánu
- ½ čajové lžičky česnekové soli
- ½ čajové lžičky italského koření
Postup:
- Klíčem k perfektně opečeným batátům je vysoká teplota v troubě. Předehřejte si tedy troubu na 200 °C. Také si připravte plech vyložený pečícím papírem.
- Umyté batáty i se slupkou (získáme tak více betakarotenu a vlákniny) nakrájejte na stejně velké kousky.
- Nakrájené batáty, změklé máslo, olivový olej, česnek, parmezán, česnekovou sůl a italské koření smíchejte v míse. Vše promíchejte, dokud nejsou všechny brambory ve směsi obaleny.
- Brambory rovnoměrně rozložte na připravený plech – ideálně tak, aby se moc nedotýkaly.
- Po vytažení pečené batáty ihned podávejte, neboť takto čerstvé chutnají nejlépe!
Přejeme dobrou chuť!