Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečenou vepřovou obloženou kotletu. Příprava jídla vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečená vepřová obložená kotleta
Co budeme potřebovat:
Bramborová směs:
- 500 g brambor
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžíce másla
Houbová náplň:
- 1 cibule
- 200 g žampiony
- olivový olej – na smažení
- 1/2 lžičky soli
- 1/3 lžičky mletý černý pepř
Další:
- 680 g vepřové maso
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- česnekový prášek – podle chuti
- mletá sladká paprika – podle chuti
- 2 rajčata
- 1 vejce + špetka soli
- mouka – na obalování
- 113 g strouhaného sýra
- 1 lžíce majonézy
Jak budeme postupovat:
1. Brambory nakrájejte na větší kostky a dejte je do hrnce. Zalijte vodou a přidejte stroužek česneku. Osolte a vařte na mírném ohni.
2. Cibuli nakrájejte na jemno a dejte ji do mísy.
3. Připravte si pánev s olivovým olejem položte do ní nakrájené houby na půlměsíce. Smažte je na středním plameni dohněda. Osolte a posypte mletým černým pepřem.
4. K uvařeným bramborám přidejte kostku másla a rozmačkejte je na kaši.
5. Mezitím nakrájejte vepřové maso na silnější plátky. Dochuťte solí, mletým černým pepřem, česnekovým práškem a mletou červenou paprikou. Nechte odležet a marinovat.
6. Rajčata nakrájejte na kolečka. Vejce a sůl dejte do mísy, promíchejte metličkou a na talíř nasypejte mouku.
7. Marinované vepřové plátky nejprve namočte do vejce a poté je obalte v mouce.
8. Položte je na plech s pečicím papírem úhledně vedle sebe.
9. Potom na ně naaranžujte plátky rajčat, cibuli, houbovou náplň a bramborovou kaši. Nakonec je posypejte strouhaným sýrem a naneste lžící majonézy.
10. Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut při 180 °C.
11. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou již upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
12. Podávejte je s láskou a velkou chutí.
13. Dobrou chuť!