Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečenou vepřovou obloženou kotletu. Příprava jídla vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

Zapečená vepřová obložená kotleta

Co budeme potřebovat:

Bramborová směs:

  • 500 g brambor
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce másla

Houbová náplň:

  • 1 cibule
  • 200 g žampiony
  • olivový olej – na smažení
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/3 lžičky mletý černý pepř

Další:

  • 680 g vepřové maso
  • sůl – podle chuti
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • česnekový prášek – podle chuti
  • mletá sladká paprika – podle chuti
  • 2 rajčata
  • 1 vejce + špetka soli
  • mouka – na obalování
  • 113 g strouhaného sýra
  • 1 lžíce majonézy

Jak budeme postupovat:

1. Brambory nakrájejte na větší kostky a dejte je do hrnce. Zalijte vodou a přidejte stroužek česneku. Osolte a vařte na mírném ohni.

Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

2. Cibuli nakrájejte na jemno a dejte ji do mísy.

Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food
Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

3. Připravte si pánev s olivovým olejem položte do ní nakrájené houby na půlměsíce. Smažte je na středním plameni dohněda. Osolte a posypte mletým černým pepřem.

Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food
Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

4. K uvařeným bramborám přidejte kostku másla a rozmačkejte je na kaši.

Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

5. Mezitím nakrájejte vepřové maso na silnější plátky. Dochuťte solí, mletým černým pepřem, česnekovým práškem a mletou červenou paprikou. Nechte odležet a marinovat.

Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food
Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

6. Rajčata nakrájejte na kolečka. Vejce a sůl dejte do mísy, promíchejte metličkou a na talíř nasypejte mouku.

Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food
Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food
Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

7. Marinované vepřové plátky nejprve namočte do vejce a poté je obalte v mouce.

Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

8. Položte je na plech s pečicím papírem úhledně vedle sebe.

9. Potom na ně naaranžujte plátky rajčat, cibuli, houbovou náplň a bramborovou kaši. Nakonec je posypejte strouhaným sýrem a naneste lžící majonézy.

Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food
Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food
Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

10. Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut při 180 °C.

11. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou již upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.

Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

12. Podávejte je s láskou a velkou chutí.

Zapečená vepřová obložená kotleta – rychlé a chutné
Zdroj: Simple Food

13. Dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: