Absolutně jednoduchý skořicový zákusek s vláčným a nadýchaným krémem

Pokud patříte mezi milovníky jednoduchých dezertů se skořicovou chutí, pak je tento recept právě pro vás. Dnes si totiž společně přichystáme skořicový koláč s vláčným a nadýchaným krémem a navíc bez jediného zrnka cukru!

Příprava tohoto dezertu vám nezabere více, jak pár desítek minut a zvládne jej připravit téměř každý kuchařský začátečník. Velkou výhodou tohoto dezertu je, že vám na jeho zhotovení postačí pouze těchto pár ingrediencí, které skoro vždy máte doma. Tento chutný dort je také skvělým tipem na víkendovou snídani až do postele, kterou jistě potěšíte celou vaši rodinu.

Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento skořicový dort s jemnou chutí a bez jediného zrnka cukru!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na skořicový dort bez cukru
Zdroj: humormagazine.com

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové placky!


Výborný recept na skořicový zákusek:

Co budeme potřebovat:

  • skořicové sušenky
  • půl šálku rozpuštěného másla
  • 500 g sladkého smetanového sýra
  • 400 ml kondenzovaného mléka
  • půl lžičky vanilky
  • 2 lžíce citronové šťávy

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si sušenky nadrtím pomocí mixéru. Poté přidáme máslo a vše důkladně promícháme. Připravíme si dortovou formu, do které umístíme sušenkovou směs.

2) Pokračujeme krémem. V míse si smícháme sýr, kondenzované mléko, vanilku, a také citronovou šťávu. Můžeme také podle chuti přidat skořici.

3) Poté stačí už jen krém rovnoměrně nanést na sušenkovou směs. Nakonec umístíme na pár hodiny do lednice, aby nám krém krásně zatuhnul.