Pečené krůtí kuličky s pikantní rajčatovou omáčkou – jako stvořené na špagety

Krůtí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Jemné krůtí kuličky v pikantní sladké rajčatové omáčce jsou vynikající k těstovinám a hlavně ke špagetám. Příprava tohoto skvělého pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
pečené krůtí kuličky s pikantní omáčkou
Zdroj: iStockphoto

Pečené krůtí kuličky s pikantní rajčatovou omáčkou

Co budeme potřebovat:

Krůtí kuličky:

  • 750 g mletého krůtího masa
  • 3 stroužky česneku
  • 3 vejce
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 hrst petrželky
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • sůl – podle chuti
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • olivový olej

Pikantně-sladká omáčka:

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky drcených rajčat
  • 0,5 l pasírovaných rajčat
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • chilli papričky – podle chuti

Příloha:

  • 250 g těstovin
  • parmezán – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Troubu předehřejte na 180 °C.

2. Ve velké míse smíchejte mleté maso, vejce, strouhanku, prolisovaný česnek, hořčici a nadrobno nasekanou petrželku. Směs osolte a opepřete.

3. V malé misce si připravte vlažnou vodu, ve které si namočíte ruce, aby se vám směs nelepila na prsty a dlaně. Ze směsi vytvarujte malé kuličky o průměru asi 3 cm a položte je vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Lehce je potřete olejem a pečte asi 30 minut dohněda.

4. Mezitím připravte omáčku: Ve velkém hrnci rozehřejte olej a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a očištěné chilli papričky. Několik minut restujte, přidejte drcená rajčata, osolte, opepřete a zalijte pasírovanými rajčaty a vývarem. Omáčku nechte asi 20 minut vařit odkrytou na mírném ohni a nakonec ji ochuťte cukrem a octem.

5. Pečené masové kuličky opatrně vmíchejte do horké omáčky a podávejte s teplými těstovinami a parmazánem.

Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!