Bramborové krokety s mozzarellou jsou uvnitř měkké, jemné a na povrchu hnědé a křupavé. Jsou tak dobré, že nenechají nikoho lhostejným! Inspirujte se našim jednoduchým receptem.
Bramborové krokety s mozzarellou
Co budeme potřebovat:
- 450 g brambor
- 50 g parmazánu
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Pro náplň:
- 100 g mozzarelly
Pro panádu:
- 3 vejce
- 50 g mouky
- 200 g strouhanky
- 5 g papriky (1 polévková lžíce)
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Ostatní:
- olej na smažení
Z těchto ingrediencí získáte asi 25 kuliček.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte bramborovou kaši: Oloupejte brambory ze slupky a vložte je do studené vody, aby ste z nich odstranili přebytečný škrob.
2. Poté je nakrájejte na kousky a vložte je do hrnce. Zalijte je studenou, mírně osolenou vodou a vařte, dokud nejsou hotové.
3. Uvařené brambory vyjměte z vody a dobře je rozmačkejte šťouchadlem. Měli byste získat homogenní kaši.
4. Do bramborové kaše přidejte sůl, mletý černý pepř podle chuti a strouhaný parmazán. Míchejte.
5. Připravte náplň: mozzarellu nakrájejte na kostičky široké asi 5 mm. Přikryjte je papírovými utěrkami, aby uschly.
6. Na obalování: Rozbijte vejce do malé misky a vidličkou je rozšlehejte do hladka. Mouku a strouhanku dejte do dvou oddělených misek. Strouhanku smíchejte se solí, mletým černým pepřem podle chuti a paprikou.
7. Tvarujte: Vezměte lžíci bramborové kaše a vytvarujte z ní kuličku (vážící asi 16 g). Získali jsme 25 míčků.
8. Uprostřed každé bramborové kuličky udělejte otvor a vložte do něj kostku mozzarelly. Poté mu dejte původní tvar.
9. Každou kuličku obalte v mouce, pak ji namočte v rozšlehaných vejcích a obalte ve strouhance. Poté ji znovu namočte do rozšlehaných vajec a ještě jednou obalte ve strouhance.
10. Kuličky položte na talíř nebo tác vyložený pečicím papírem a dejte je do chladničky, dokud nezahřejete olej.
11. Do hrnce nalijte velké množství oleje a zahřívejte ho na mírném ohni, dokud nedosáhne 175 °C.
12. Bramborové krokety smažte v rozehřátém oleji asi 4 minuty, dokud pěkně nezhnědnou. Dávejte pozor, protože rozpuštěná mozzarella by mohla porušit vrstvu brambor a rozpadnout se.
13. Bramborové krokety přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby ste odstranili přebytečný olej.
14. Posypte trochou soli a podávejte horké s omáčkou, kterou máte rádi!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.