Hledáte nějakou chutnou nepečenou inspiraci k odpolední kávě? Máte doma alespoň pár kousků jahod? V tom případě tu jste na správném místě. Dnes si společně přichystáme smetanový koláč s jahodami a piškotem! Příprava je velice snadná a to především díky přiloženému foto receptu.
Už se vám začínají sbíhat sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento smetanový koláč s jahodami a piškotem!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto tříbarevnou buchtu!
Výborný recept na smetanový koláč:
Co budeme potřebovat:
- 100 ml mléka
- 150 g dlouhých piškotů
- 200 ml smetany ke šlehání 33%
- 100 g cukru
- 300 g jahod
- 50 ml vody
- 50 g škrobu
Jak postupovat:
1) Piškoty si vymácháme v mléce a naskládáme na dno skleněné formy.
2) Vyšleháme si smetanu s cukrem (50g).
3) Přidáme 150 g nakrájených jahod. Důkladně promícháme.
4) Smetanu s jahodami naneseme na piškoty a důkladně uhladíme. Nyní umístíme na 30 minut do lednice.
5) Mezitím poleva. Rozmixujeme si 150 g jahod s vodou a s 50 g cukru.
6) Rozmixovanou směs umístíme na pánev a přidáme škrob. Povaříme na mírném plamenu.
7) Polevu nyní naneseme na smetanovou vrstvu a rovnoměrně jí rozprostřeme.
8) Následně umístíme na 2 hodiny do lednice.