Jablečné taštičky od naší čtenářky: Během pár minut připravené!

Dnešní recept na vynikající jablečné taštičky z křehkého listového těsta jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu, příprava této mňamky je velice snadná a časově nenáročná. Navíc vám na přípravu postačí pouze těchto pár ingrediencí, které skoro vždy máte doma. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto vynikající jablečné taštičky z křehkého listového těsta!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na jablíčkové balíčky z listového těsta
Zdroj: Prima Kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto tříbarevnou buchtu!


Výborný recept na jablečné taštičky:

Co budeme potřebovat:

  • listové těsto
  • jablka
  • skořicový cukr
  • vejce (na potření)
  • moučkový cukr (na pocukrování)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme se jadýrek. Poté začneme jablka bříškem nahoru skládat na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Posypeme skořicovým cukrem a 10 minut necháme předehřát v troubě, aby nám trochu změkla.

2) Po uplynulé době necháme vychladnout a poté zabalíme do čtverečků listového těsta. Potřeme vajíčkem a opět umístíme do trouby. Pečeme dozlatova. Po vychladnutí přizdobíme moučkovým cukrem a máme hotovo!

Recept na jablíčkové balíčky z listového těsta
Zdroj: Prima Kuchařka
Recept na jablíčkové balíčky z listového těsta
Zdroj: Prima Kuchařka