Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Připravte si tento nepečený dezert se sušenkovým základem, lahodným vanilkovým a čokoládovým krémem.
Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každá začínající kuchařka. Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
- 15 g kakaa
- 50 g krystalového cukru
- 50 g másla
- 150 ml mléka
- 10 g vanilkového cukru
- 200 g sušenek
Na krém:
- 30 g kukuřičného škrobu
- 30 g hladké mouky
- 700 ml mléka
- 100 g krystalového cukru
- špetka soli
- 5 g vanilkového cukru
- 20 g másla
Na čokoládovou vrstvu:
- 30 g kukuřičného škrobu
- 10 g kakaa
- 20 g krystalového cukru
- 2000 ml mléka
- 50 g hořké čokolády
- 15 g másla
Jak budeme postupovat:
1) Do hrnce si nalijeme mléko, nasypeme cukr, vanilkový cukr, kakao a důkladně metličkou promícháme. Následně přidáme změklé máslo.
2) Dále si vezmeme sušenky, které nalámeme a zalijeme připravenou hmotou.
3) Dobře promícháme, aby hmota obalila sušenky a navrstvíme je do mísy s rozměrem 22×22 cm.
4) Odložíme do lednice na 20 minut a mezitím si připravíme krém.
5) Do hrnce si nalijeme 700 ml mléka, přidáme krystalový cukr, kukuřičný škrob, mouku, vanilkový cukr, sůl a dáme na sporák na mírný ohřev a za stálého míchání vaříme. Přidáme máslo, uvaříme hustý krém a nalijeme ho na sušenkovou vrstvu.
6) Opět uložíme do lednice na 20 minut vychladnout.
7) Pustíme se do přípravy čokoládové vrstvy.
8) Do hrnce si nalijeme mléko, cukr, kakao, kukuřičný škrob, promícháme metličkou, přidáme máslo a nalámanou čokoládu.
9) Vyšleháme, vaříme dokud nezhoustne a nakonec vylijeme na vanilkový krém. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice na 20 minut.
10) Nakonec posypeme čokoládou.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Sdílejte tenhle fantastický recept na nepečený dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na sedlácké řezy s tvarohovým krémem.
Zdroj receptu: Cookrate – Cakes