Chutné vepřová žebra připravená v troubě – lahůdka, jaká by měla být. Určitě si je připravte a budete velmi příjemně překvapeni, jak jsou lahodné a chutné. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Nebíčko v ústech a na talíři!
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřová žebra
- sůl – podle chuti
Na marinádu:
- 100 g jablečná omáčka
- 100 g kečup
- 20 g hnědý cukr
- 1/2 citronu
- 3 lžíce sójová omáčka
- 1/2 lžičky sladká paprika
- 1/2 lžičky suchý česnek
- Špetka papriček
- černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vepřová žebra nakrájejte na silnější pláty, osolte je a přendejte do mísy.
2. Marináda: Do misky dejte jablečnou omáčku, kečup, třtinový cukr, polijte citronovou šťávu, sójovou omáčku, přidejte špetku štiplavé papričky, sušený česnek, černý pepř a promíchejte. Marináda je hotová!
3. Marinádu nalijte na žebra v míse a promíchejte rukama. Přikryjte fólií a nechte 1 hodinu marinovat.
4. Potom marinovaná žebra položte na plech a přikryjte je alobalem.
5. Pečte 50 minut při 220 °C, poté odstraňte fólii a pečte dalších 15 minut při 220 °C.
6. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou již upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
7. Můžete je také podávat s oblíbeným dresinkem.
8. Hlavně je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
9. Dobrou chuť!