Lahodné krevety ve smetanové omáčce výborný oběd nebo večeře? Pokud jste tento recept ještě nevyzkoušeli, je nejvyšší čas! Příprava je velmi jednoduchá a rychlá a výsledek zaručeně stojí za to! Nečekejte a pusťte se do vaření!
Co budeme potřebovat:
- 300 g krevety
- 10 g másla
- 1 cibule
- 100 g rajčata
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- sušená bazalka – podle chuti
- 200 g smetana
- 50 g vody
- 1 lžíce parmezán
- 1/2 stroužku česneku
Na zdobení:
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev s olejem a máslem, dejte do ní cibuli a smažte ji 2-3 minuty dozlatova a pak přidejte krevety. Promíchejte a vařte na mírném ohni.
2. Nakrájejte rajčata na malé kousky a přidejte je ke krevetám a cibuli v pánvi. Osolte, opepřete, posypte sušenou bazalkou a promíchejte.
3. Přilijte smetanu, zalijte vodou a vše společně vařte na mírném ohni.
4. Poté přidejte nasekanou petrželku a jemně nakrájený česnek.
5. Jako přílohu jsme jsi pro vás připravili nudle, ale můžete si vybrat podle vlastního výběru, co máte rádi a na závěr posypejte petrželkou.
6. Dobrou chuť!