Domů Recepty Ořechové mušličky plněné žloutkovým krémem

Ořechové mušličky plněné žloutkovým krémem

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na ořechové mušličky plněné žloutkovým krémem je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.

ořechové mušličky plněné žloutkovým krémem
Zdroj: Coolinarika.com

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 180 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce kakaa
  • 220 g hladké mouky

Žloutkový krém:

  • 2 žloutky
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 4 lžíce cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 125 ml mléka
  • 80 g másla
  • 3 lžíce likéru

Jak budeme postupovat:

1. Máslo utřete s moučkovým cukrem do pěny, přidejte kakao, oříšky a hladkou mouku.

2. Připravte si formy a lehce je vymažte olejem. Naplňte je těstem a položte je na plech. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Z uvedeného množství připravte 80 k nebo 40 oříšků.

3. Žloutky vyšlehejte nad parou s vanilkovým, moučkovým cukrem a moukou. Přidejte mléko a vyjměte z vodní lázně. Dejte na mírný oheň a vařte, dokud nezhoustne. Hustý pudink odstavte a nechte vychladnout. Po vychladnutí přidejte máslo, likér a vyšlehejte mixérem do hladkého krému.

4. Okraje každého oříšku vyválejte v kokosovém krému, dejte do cukrářského sáčku a rozetřete na jednu polovinu oříšku.

5. Na druhou část položte perlu (Dr. Oetker – ozdoba) a přikryjte ji.

6. Podávejte je s láskou a velkou chutí.