Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na ořechové mušličky plněné žloutkovým krémem je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 180 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžíce kakaa
- 220 g hladké mouky
Žloutkový krém:
- 2 žloutky
- 3 balíčky vanilkového cukru
- 4 lžíce cukru
- 3 lžíce hladké mouky
- 125 ml mléka
- 80 g másla
- 3 lžíce likéru
Jak budeme postupovat:
1. Máslo utřete s moučkovým cukrem do pěny, přidejte kakao, oříšky a hladkou mouku.
2. Připravte si formy a lehce je vymažte olejem. Naplňte je těstem a položte je na plech. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut. Z uvedeného množství připravte 80 k nebo 40 oříšků.
3. Žloutky vyšlehejte nad parou s vanilkovým, moučkovým cukrem a moukou. Přidejte mléko a vyjměte z vodní lázně. Dejte na mírný oheň a vařte, dokud nezhoustne. Hustý pudink odstavte a nechte vychladnout. Po vychladnutí přidejte máslo, likér a vyšlehejte mixérem do hladkého krému.
4. Okraje každého oříšku vyválejte v kokosovém krému, dejte do cukrářského sáčku a rozetřete na jednu polovinu oříšku.
5. Na druhou část položte perlu (Dr. Oetker – ozdoba) a přikryjte ji.
6. Podávejte je s láskou a velkou chutí.