Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na sněhové pusinky – vánoční stromečky. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin.
Sněhové pusinky – vánoční stromečky:
Co budeme potřebovat:
- 6 bílků
- 360 g cukru krupice
- na 1 bílek dávám 60-70 g cukru – záleží jak jsou velká vajíčka
- 1 lžíci citrónové šťávy
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve vyšlehám bílky a postupně přidávám cukr. Jak začne sníh houstnout dám na hrnec kde vaří mírně voda a šlehám nad párou asi 15 minut než začne být sníh hustý, lesklý a dělají se na něm špičky.
2) Těsně před koncem šlehání přidám citrónovou šťávu. Potom odstavím, ještě chvilku šlehám a zdobícím sáčkem dělám na plech s pečicím papírem pusinky.
3) Suším v troubě na 90 stupňů asi 1,5- 2 hodiny (záleží jak je děláte velké). Když pusinka jde odloupnout od papíru a při poklepu “cinká” je hotovo.
4) Dobarvila jsem gelovou potravinářskou barvou a ozdoby jsou cukrové(kupované) Aby se ke stromečku přichytly podmazávala jsem bílkovou polevou co je na perníčky.(bílek, cukr moučka a trošku citrónové šťávy).
Doporučujeme: Rohlíčky – vánoční cukroví
Přejeme Vám dobrou chuť.