Kokosová roláda s rumem – ideální ke kávě

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit kokosovou roládu s rumem – ideální ke kávě. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Exotická pochoutka hotová za hodinu.

Kokosová roláda s rumem – ideální ke kávě
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

Roláda:

  • 6 vajec
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 6 lžic krystalového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli

Krém:

  • 200 g másla
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g bílé čokolády
  • 3 lžíce bílého rumu
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 g strouhaného kokosu

Pro zdobení:

  • 1 hrst kokosových lupínků

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. Vejce rozdělte a bílky vyšlehejte se solí a cukrem do tuhého krému. Postupně zašlehejte žloutky a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva.

3. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut.

4. Po upečení vyklopte plát na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odstraňte papír a srolujte korpus. Nechte zcela vychladnout.

5. Mezitím vyšlehejte změklé máslo s mascarpone, likérem, rozpuštěnou čokoládou, rumem, kokosem a cukrem.

6. Vychladlé těsto rozválejte, vnitřek potřete 2/3 krému a znovu srolujte. Povrch potřete zbylým krémem, posypte kokosovými lupínky a nechte ztuhnout.

7. Podávejte s láskou a velkou chutí.