Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit kokosovou roládu s rumem – ideální ke kávě. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Exotická pochoutka hotová za hodinu.
Co budeme potřebovat:
Roláda:
- 6 vajec
- 6 lžic polohrubé mouky
- 6 lžic krystalového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 špetka soli
Krém:
- 200 g másla
- 250 g Mascarpone
- 100 g bílé čokolády
- 3 lžíce bílého rumu
- 150 g moučkového cukru
- 100 g strouhaného kokosu
Pro zdobení:
- 1 hrst kokosových lupínků
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Vejce rozdělte a bílky vyšlehejte se solí a cukrem do tuhého krému. Postupně zašlehejte žloutky a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva.
3. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10 až 15 minut.
4. Po upečení vyklopte plát na utěrku posypanou moučkovým cukrem, odstraňte papír a srolujte korpus. Nechte zcela vychladnout.
5. Mezitím vyšlehejte změklé máslo s mascarpone, likérem, rozpuštěnou čokoládou, rumem, kokosem a cukrem.
6. Vychladlé těsto rozválejte, vnitřek potřete 2/3 krému a znovu srolujte. Povrch potřete zbylým krémem, posypte kokosovými lupínky a nechte ztuhnout.
7. Podávejte s láskou a velkou chutí.