Fantastický tvarohový koláč s piškoty a skořici od naší čtenářky

Dnešní recept na piškotový koláč s tvarohem, skořicí a také smetanou , jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Pavly Mrázové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Spojení tvarohu a piškot, které jsou navíc nacucány rumem je silně návykové a jedno sousto vás přenese do říše blaha. Oslovil vás tento dezert? Pojďme si ho tedy společně přichystat tento výborný nepečený piškotový dort se skořicí!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

dort
Zdroj: Prima kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto mléčné kuličky!


Výborný recept na piškotový koláč s tvarohem:

Co budeme potřebovat:

  • 250 g tvarohu
  • 200 g lučiny
  • 400 ml kysané smetany
  • 1 žloutek
  • cukr podle chuti
  • piškoty
  • silnější kafe
  • špetka rumu

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme tvaroh, žloutek, lučinu, kysanou smetanu a také tvaroh. Důkladně promícháme.

2) Nyní si připravíme klasickou dortovou formu, kterou vysteleme potravinářskou folií. Na dno naneseme část tvarohové směsi, následují piškoty. Mezitím si připravíme kávu s rumem a cukrem (cca 4 kostky). Poté si každou piškotu pokapeme kávou. Následuje opět tvarohová směs a piškoty s kávou.

3) Takto opakujeme do zdělání ingrediencí. Mělo by nám to dát zhruba 3-4 vrstvy. Pak už jen stačí umístit alespoň přes noc do lednice.

Menší tip

  • Dno dortové formy je nutné si vyslat potravinářskou folií. Po zatuhnutí dortu stačí jednoduše vyklopit vzhůru nohama. Dort tedy nemusíte nijak pracně z formy dolovat.
Recept na nepečený piškotový dort se skořicí
Zdroj: Prima kuchařka
Recept na nepečený piškotový dort se skořicí
Zdroj: Prima kuchařka