Praktické tipy, jak vybrat vhodnou obuv na zimu

S příchodem zimy je třeba obměnit svůj botník. Nohy v suchu a teple jsou totiž naprostým základem. Zimní obuv přitom nemusí být neforemná a nudná. Na výběr máte z mnoha stylových párů, ve kterých zazáříte, a přitom poskytnou komfort.
praktické tipy, jak vybrat vhodnou obuv na zimu
Zdroj: Irine and Andrew/Shutterstock.com

Nohy v teple

Zima jde od nohou – alespoň tak se to říká. S příchodem chladného počasí přidáváme vrstvy teplého oblečení, ovšem myslet bychom měli i na výběr vhodných bot. Právě pohodlné a teplé boty vás mohou zachránit od lezavé zimy. Při výběru zimní obuvi byste se proto vždy měli zaměřit na použité materiály. Zvenku by bota měla být ideálně nepromokavá, uvnitř pak zateplená, například měkkým kožíškem. Možností je nespočet, vždy klaďte důraz na tepelný komfort.

Kvalitní podrážka

Aby vaše nohy byly v teple, i když napadá sníh či mrzne, je třeba zvolit boty s kvalitní podrážkou. Ideální volbou je vyšší podrážka s členitým vzorem, díky které vás nezaskočí ani náročný terén. Zároveň jde o izolaci navíc, která vaše nohy ochrání před zimou. V nabídce najdete pánské i dámské zimní boty, které vynikají moderním stylem a pestrým designem. Vybírat můžete ze stylových kousků, které si zamilujete. Jsou přitom praktické a pohodlné.

Boty do města

Pokud většina vašich kroků směřuje do města, pak nemusí být nároky na zimní obuv tak vysoké. V městských ulicích se se sněhem setkáte výjimečně. Přesto je třeba dbát při výběru na kvalitu materiálů. Kromě sportovnější obuvi však můžete zvolit i ležérnější styl – oblíbené sneakers v streetwearovém stylu. I v této kategorii najdete boty vhodné na zimu. Široká nabídka zimní obuvi na vás čeká na stránce ftshp.

Při výběru zimní obuvi nemusíte hledat kompromis mezi pohodlím a stylem. Populární značky totiž spojují módu a komfort, výběr perfektního páru se tak stává mnohem jednodušším.