Připravte si vynikající bábovku – smíchejte vše dohromady a vložte do trouby. Můžete ji také připravit jako dezert pro každodenní rodinné večeře. Je chutná, dobře vypadá a je velmi křehká!
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 1 sklenici cukru
- 1 sklenici mléka
- 1/2 sklenice rafinovaného slunečnicového oleje (bez zápachu)
- 10 g vanilkového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžíce kakaového prášku + 2 lžíce vody
- máslo – na namazání tácu
- strouhanou nebo jemně nasekanou čokoládu – podle chuti
Objem použité sklenice je 200 ml.
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozbijte do hluboké mísy a šlehejte je metličkou, dokud nebudou hladká.
2. Přidejte cukr. Míchejte.
3. Přidejte mléko a rafinovaný slunečnicový olej. Dobře promíchejte.
4. Přidejte vanilkový cukr a prosátou mouku s práškem do pečiva. Smíchejte do hladka. Těsto by mělo být bez hrudek.
5. Těsto rozdělte na 2 stejné části.
6. Kakaový prášek rozpusťte ve 2 lžících studené vody a vzniklou hmotu přidejte na jednu stranu těsta. Míchejte.
7. Dno kulatého plechu o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem. Poté celý vnitřní povrch vymažte máslem a doprostřed vložte kulatou sklenici.
8. Do připravené formy vlijte oba druhy těsta současně: z opačných stran.
9. Povrch budoucího dortu posypeme nastrouhanou nebo najemno nasekanou čokoládou.
10. Bábovku pečte 30-35 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
11. Nechte vychladnout, pak vyjměte sklenici ze středu a vyjměte ji z formy. Přeneste je na talíř.
12. Porcujte a s chutí podávejte!