Patříte mezi milovníky čokoládových dezertů? Pokud ano, tak je tento dnešní recept na nadýchaný čokoládový dezert tím pravým. Je velmi chutný a vypadá jako připravený v cukrárně. Se šálkem skvělé kávy a tohoto dezertu si budete připadat jako na obláčku. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat při jeho přípravě.

Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat na čokoládový dezert:
- 240 g hladké mouky
- 4 vejce
- 90 ml rostlinného oleje
- 80 g krystalového cukru
- 50 g kakaa
- 5 g vanilkového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 225 g práškové šlehačky
- 270 ml studeného mléka
- 70 g čokolády
- 60 g mascarpone
Na polevu:
- 200 g šlehačkové smetany
- 160 g čokolády
Jak budeme postupovat:
1) Vejce si rozklepneme do mísy, přidáme cukr a šleháme přibližně 7 minut do pěny. Následně přilijeme olej, mléko a přidáme prosetou mouku s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Promícháme a nakonec přimícháme ještě proseté kakao.
2) Plech si vyložíme pečícím papírem a vylijeme na něj připravené těsto.
3) Těsto vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C.

4) Mezitím si ve vodní lázni připravíme polevu. Šlehačkovou smetanu utřeme s nalámanou čokoládou, dokud se obě složky nespojí.
5) Do misky si nasypeme práškovou šlehačku, zalijeme ji mlékem a šleháme 8 minut. Polovinu šlehačky odebereme a přimícháme do ní mascarpone. Do druhé poloviny šlehačky přimícháme čokoládu.

6) Upečenou piškot vyklopíme na podnos, sundáme pečící papír a pak ho vrátíme zpět na plech.
7) Piškot pokropíme mlékem, navrstvíme šlehačkový krém s mascarpone a uhladíme jej. Následně navrstvíme čokoládový krém.


8) Nakonec polijeme čokoládovou polevou a můžeme ozdobit například nasekanými oříšky nebo pistáciemi.

9) Čokoládový dezert odložíme do lednice minimálně na hodinu , nakrájíme a můžeme podávat.

Přejeme Vám dobrou chuť!
Vyzkoušeli jste tento skvělý recept? Podělte se s námi o výsledek. Vyfoťte Váš výtvor a zašlete nám ho na náš email primainspirace@email.cz. Děkujeme
VIDEO RECEPT NA NADÝCHANÝ ČOKOLÁDOVÝ DEZERT:
Pokud vás vaše osvědčené recepty již omrzely, zkuste pro tentokrát změnu. Vyzkoušejte recept na „Vynikající mandlový pamlsek, který stojí za vyzkoušení – úžasná chuť„
Sdílejte tento recept na nadýchaný čokoládový dezert s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají.