Křehké máslové sušenky s karamelem a kokosem

Křehké máslové sušenky s karamelem a kokosem pocházejí z Latinské Ameriky. Na slavnostním stole budou vypadat perfektně a chutnat ještě lépe (nejen) na sváteční stole. Určitě si je udělejte. Jsou vynikající a velmi chutné.

Křehké máslové sušenky s karamelem a kokosem
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 220 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 240 g kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce prášku do pečiva
  • 5 žloutků
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nebo balíček vanilkového cukru)
  • 1 plechovka karamelizovaného kondenzovaného mléka
  • 30 g strouhaného kokosu

Jak budeme postupovat:

1. V míse smíchejte mouku, škrob a prášek do pečiva.

2. V jiné míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem do pěny a postupně po jednom zašlehejte žloutky.

3. Nakonec vmíchejte vanilku a postupně (po lžících) vmíchejte suché přísady do máslové směsi.

4. Vypracujte hladké, lepivé těsto, které zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na hodinu do chladničky.

5. Po vychladnutí přeneste těsto na pomoučený vál a vyválejte z něj plát silný asi půl centimetru.

6. Pak postupně vykrajujte kolečka o průměru zhruba 3 až 4 cm a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

7. Zbytky těsta rozválejte na další plát a vykrajujte další kolečka.

8. Před pečením dejte sušenky na plech do chladničky asi na 30 minut. Poté pečte při 180 °C dozlatova 8 až 10 minut.

9. Na každou druhou sušenku naneste lžící nebo cukrářským sáčkem trochu karamelizovaného salka, utěsněte a lehce přitlačte druhou sušenkou.

10. Poté sušenky zabalte po obvodu do misky s drceným kokosem a můžete je podávat nebo uchovávat ve sklenici na chladném a suchém místě.

11. Podávejte je s láskou a hlavně skvělou chutí.