Chutné kokosky s čokoládovou vrstvou

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na chutné kokosky s čokoládovou vrstvou. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Chutné kokosky s čokoládovou vrstvou
Zdroj: iStockphoto

Co budeme potřebovat:

  • 2 vaječné bílky
  • 40 g krystalového cukru
  • 100 g moučkového cukru
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce polohrubé mouky

Čokoládová poleva:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 20 g másla

Jak budeme postupovat:

1. V míse vhodné do vodní lázně ušlehejte bílky do polotuhé špičky, po lžících přidávejte moučkový cukr a šlehejte, dokud neztuhne.

2. Pak postupně (po lžících) zašlehejte moučkový cukr.

3. Nyní postavte mísu nad vodní lázeň a pokračujte ve šlehání, dokud sníh nebude horký a ještě tužší.

4. Poté sníh vyjměte z vodní lázně a vmíchejte do něj kokos a mouku. Vše společně prošlehejte.

5. Hotovou směs pomocí cukrářského sáčku rozdělte na plech vyložený pečicím papírem na malé kopečky (kokosové košíčky). Nebo můžete kokosové košíčky na plech naskládat lžící.

6. Kokosy pečte při nižší teplotě – asi 150 °C asi 15 minut do růžova. Na pečicím papíře je nechte zcela vychladnout.

7. Sušenky nechte na drátěné mřížce okapat od čokolády a podávejte je nebo je uložte do nádoby na chladném a suchém místě.